adrienn_nemeth_csoka
Fresh-baked gingerbread, anyone? 😉 Mindenkinek van egy jó receptje a mézeskalács sütéséhez! Nekem is, bár meg kell hagyni, nagyban hasonlít ahhoz, amit a boltban kapható mézeskalács fűszerkeverék zacskóján olvashatsz 🙈 Ha mégsem az apróbetűs részt akarod bogarászni, tessék, leírom, én hogyan készítem a méziket, csak el kell mentened a posztot. 500 gramm liszthez keverek másfél kávéskanál szódabikarbónát, miközben 150 gramm porcukorhoz adok 100 gramm vajat, 1 tojást, és az említett fűszerkeveréket. (Ez kiváltható, ha teszel a cukorba 1 csapott teáskanálnyi fahéjat, 1 teáskanálnyi őrölt gyömbért, 1/3 teáskanálnyi őrölt szegfűszeget és egy csipetnyi reszelt szerecsendiót). Ide jön még az olvasztott méz, - minél keményebb a méz állaga, annál jobb a tésztának, például az akác helyett válaszd most a virágmézet!) mintegy 180 gramm belőle (ez kb másfél deci folyékony mézzé alakul át)  Amint elkevertem a mézes cuccot a liszttel, hűtőbe teszem egy éjszakára, a másnapi felhasználás előtt csak át kell kicsit gyúrni, aztán lehet is nyújtani, szaggatni, 160-170 fokon 5-6 perc alatt aranybarnára sütni. Eddig sosem díszítettem a tetejét semmivel, ha idén mégis dekorálásra adnám a fejem, csakis barbi_konyhaja Barbi írókás leírása alapján állnék neki. Jó étvágyat! 🙃 #havifotokihivas_december #adventifotonaptar #festiveweek_nio #gingerbread #thehub_food #bokeh_addicts #snap_ish #lifeandthyme #lifestories_community #mik_gasztro #ikozosseg #foodblogfeed #foodstyling #heart_imprint #ofwhimsicalmoments #mézeskalács #coffeeandseasons #coffeegram #creative_cups #christmasiscoming #pepcoinspirációk #magyaranyukák #mutimitsütsz