MÉZESKALÁCS GOLYÓ
100 g mézeskalács
50 g szobahőmérsékletű vaj
30 g porcukor
50 g mascarpone
A bevonáshoz:
100 g fehér csoki
kakaópor
A mézeskalácsot klopfolóval vagy aprítógépben szinte porrá zúzzuk és összekeverjük a puha vajjal, a porcukorral és a mascarponéval. Kisebb diónyi golyókat formázunk belőle és hűtőbe rakjuk őket 1 órára vagy fagyasztóba 20 percre. Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehércsokit és gyorsan beleforgatjuk a golyókat. Sütőpapíros tányérra vagy deszkára rakosgatjuk őket, lecsepegtetve róluk a felesleges csokit, végül mindegyiket megszórjuk kevés kakaóporral.
#mézeskalács #gingerbread #mutimitsütsz #instafoods #hungary #foodie #foodstagram #foodblogger #foodlover #gastrophoto #cake #cakedecorating #gastronomy #gastronomia #christmaslights #mik_gasztro #foodphoto #ételfotó #recept #recipe #foodphotography #dessert #cookies #foodporn fordos_ze streetkitchenhu pepco_hu #pepcoinspirációk kik.hungary