forherszandra
Ha ti is szeretitek az almás finomságokat 🍎, de nem szerettek sokat pepecselni a konyhában, akkor ezt a cukormentes, almás morzsasütit mindenképpen próbáljátok ki. Egy igazi őszi édesség, ami melegen egy kis vaníliafagyival, vagy vaníliás mascarponekrémmel a legfinomabb.😋 Recept lentebb. Konyhai kiegészítők: pepco_hu #hirdetés #PEPCOinspirációk #PEPCOhungary Cukormentes almás morzsasüti Hozzávalók 4 főre (kb. 17X18 cm-es formához) - 3 alma - fél teáskanál négyszeres erejű édesítő - 1mokkáskanál fahéj A “tésztához” - 60g hideg vaj - 60g zabpehely - 60 g darált mogyoró/dió - 18g teljes kiőrlésű tönköly liszt - 20g négyszeres erejű édesítő - fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék - fél teáskanál fahéj Vaníliás mascarponekrém vaníliafagyi helyett 😉 - 250g mascarpone - 1 teáskanál négyszeres erejű édesítő - fél mokkáskanál vaníliaőrlemény/vaníliaaroma A sütőt bekapcsolom 180 fok légkeverésre, egy hőálló edényt/piteformát kivajazok. Az almákat megpucolom és kisebb kockákra vágom, összekeverem az édesítővel és a fahéjjal, majd beleöntöm a kivajazott formába. A száraz összetevőket beleöntöm egy tálba, majd a hideg vajat kockákra vágva hozzáadom és kézzel összemorzsolom az összes hozzávalót. Végül a “tésztát” rámorzsolom az almára, lefedem alufóliával és beteszem kb. 20 percre a sütőbe. Ez idő alatt a vajtól szépen megpuhul az alma, majd leveszem róla a fóliát és további kb. 15 percig sütöm, amíg szépen megpirul a morzsa a tetején. Amíg sül, addig kikeverem a mascarponet az édesítővel, meg a vaníliával és ha a morzsasüti elkészült, akkor ezzel krémmel vagy vaníliafagyival tálalom.