kiszireka
⭐Recept⭐ Ez a második napunk, amit a #maradjotthon jegyében töltünk... Furcsa, nagyon. Még a múlt héten kaptunk a nagymamámtól egy csokor medvehagymát, mert tudja, hogy az egyik kedvencem. Mennyire nem sejtettem még akkor, hogy ilyen szürreális helyzetben lesz ez felhasználva...hogy ilyenkor már csak írásban, telefonon és videókat küldözgetve kommunikálunk. De ezt most muszáj. Szóval... -30dkg barna rizsliszt -25dkg túró -0.5dl növényi tej -2ek tejföl -1 csomag porélesztő -2kk só -1 csokor medvehagyma -1ek vaj -1 tojás A rizslisztet összekeverem az élesztővel és a sóval, félre teszem. Egy másik tálban összekeverem a túrót, az apróra vágott medvehagymát,tojást,tejet, tejfölt és vajat majd az egészet összegyúrom a liszttel. KB. 2cm vastagra nyújtom és pogácsákat szaggatok. 1 órára konyharuha alá teszem őket, hogy kicsit megkeljenek (ha valaki sima lisztet használ, akkor nagyon.. 😊 Finomlisztből egyébként 40dkg körül használnék ezekhez az arányokhoz). Tojással megkenem őket, majd 220fokon 10percig sütöm, ezután 180-190 fokon még pár percig, míg aranybarnára sülnek. Jóétvágyat! . . . . #életünkakoronavírusidején #életünkakoronaidején #lifestories_community #lifestories_photochallenge #pepcohungary #pepcoinspirációk #pepco #waitingforeaster #easter #eastertime #pogácsa #medvehagyma #medvehagymaszezon #tavasz #tavaszvan #húsvét #mutimitsütsz #uzsonna #coronavirus #baketime #anyavagyok #konyhábanvagyok #irreceptek #mentes #gluténmentes #glutenfree #inzulinrezisztencia #magyaranyukák #anyaakonyhában