Még több inspiráció

OtthonHYGGE, A BOLDOGSÁG DÁN MŰVÉSZETE

Mikroszálas takaró, különböző mintákkal, a következő méretben: 130x170 cm - 2190 Ft

 

HYGGE, A BOLDOGSÁG DÁN MŰVÉSZETE  

 

Jó hír: a hyggéért már nem kell Dániáig utazni. Ezt az állapotot mindenhol el lehet érni, akár saját otthonodban is, ahol a PEPCO-ban kapható kiegészítők segíthetnek a kellemes légkör kialakításában.

 

Kávézóasztal fém kosárral, 45 x 46 cm – 4190 Ft

 

Mindjárt az elején tisztázni kell, hogy mi is az a hygge. Hogy megismerhessük a jelenséget, érdemes megvizsgálni a dán társadalmat! Dánia lakossága ugyanis a világon a legboldogabbak közé tartozik.

Érdemes megjegyezni, hogy a dánok az apró dolgoknak is tudnak örülni. Ez lehetővé teszi számukra, hogy az egyszerű, hétköznapi dolgokban is megtalálják az örömöt, a boldogságot. Talán innen eredeztethető a Dániában népszerű mondás: „szerény, de jó”, valamint a hygge népszerűsége. A témának szentelt irodalomban visszatérő elem a szabadidő eltöltésére vonatkozó jó tanácsok, amelyek segítenek a boldogság elérésében, függetlenül az évszaktól és az életkörülményektől. Ezzel kapcsolatban mindenek előtt a rokonokkal ápolt jó kapcsolatot emeli ki. A hygge figyelmet fordít arra, hogy az élet apró részleteiben is megtaláljuk a boldogságot, például a kedvenc olvasmányunkban, egy bögre meleg italban (a dánok nagyon szeretik a kávét), a tűz melletti hosszú beszélgetésekben vagy a barátokkal való közös főzésben. 

 

Modern alakú lámpa, különböző mintákkal – 2890 Ft
Cement kaspó, 10 x 9 cm – 360 Ft

 

HOGYAN ÉRHETEM EL A HYGGÉT SAJÁT OTTHONOMBAN?

 

A hygge fő támasza - az otthon 

 

A dánok szabadidejük nagy részét otthon töltik, ezért nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a berendezésre. Ez azonban nem azt jelenti, hogy drága bútorokat vásárolnak, és lakásukat a legújabb trendek szerint rendezik be. Épp ellenkezőleg - a belsőnek őszintének és természetesnek kell lennie - tükröznie kell a tulajdonos személyiségét. Elengedhetetlenek az olyan tárgyak, amelyeknek úgy mond „lelke van”, mint például emlékek egy közös utazásról, családi fényképek. A hygge stílusú otthon sok stílusjegyet ötvöz: például a fa asztal mellett modern szék és ipari lámpa található. A dánok szeretik a természetes anyagokat, úgy mint a fa, a kő, a bőr, a szövetek vagy a fém. Ezeknek köszönhetően ötvözik otthon az egyszerűséget a kifinomultsággal. 

 

Világító gömbök, 20 db LED, különböző mintákkal – 2190 Ft
Gyertyák fém tartóban, divatos felirattal – 720 Ft

 

Berendezés hygge stílusban  

 

A hygge-t a kiegészítők - gyertyák, pontszerű fények, meleg plédek és párnák - nélkül nem lehet elérni. Szerencsére a PEPCO-ban mindezeket megtalálod.

A világítás az első sarkalatos pont a hygge beltér elrendezésekor. A dánok 80%-ának a hygge-ről először a gyertyák jutnak az eszébe.  

Sok lakásban megjelennek a meleg fényű LED-gömbök, melyek az otthonos, pihentető hangulatról gondoskodnak. A recept egyszerű - egy erős fényforrás helyett néhány apró világító pontot kell elhelyezni a helyiségben. Ilyen hatást gyertyákkal, lámpásokkal, vagy éppen LED-gömbökkel lehet elérni. A legfontosabb a harmónia megtalálása.

 

Gyertya kerámia tartóban – 590 Ft

 

Világító gömbök, 20 db LED, különböző mintákkal – 2190 Ft
Steppelt ágytakaró, 200 x 220 cm – 4190 Ft
Gyertya kerámia tartóban – 590 Ft
Lámpás, különböző színekben, 11,6 x 15,7 cm - 720 Ft
3 db-os fa házikó készlet, mérete: 25 x 8 x 30 cm, 21 x 8 x 25 cm, 18 x 8 x 20 cm - 720 Ft

 

Semmi nem tölti meg úgy melegséggel a lakásbelsőt, mint a textíliák. Kellemes tapintású ágytakaró, egy meleg, puha pléd és finom tea a kedvenc bögrében – ez egy jól bevált módszer a pihentető estéhez.

A PEPCO tavaszi kollekciója széles választékot kínál olyan kiegészítőkből, amelyek lehetővé teszik a lakásbelső hygge koncepció szerinti berendezését: takarók és huzatok jellegzetes skandináv mintákkal, falábú asztalkák vagy lámpások és fém kosarak.

 

Párnahuzat, 40 x 40 cm – 720 Ft
Fém kosár betéttel, 39 cm magas – 2190 Ft

 

Egyetértetek velünk, hogy a hygge a boldogság receptje?

 

IrodalomHygge

1. Hygge. A boldogság dán művészete, Marie Tourell Søderberg
2. Hygge. Kulcs a boldogsághoz, Meik Wiking 

 

 

A bemutatott kínálat a készlet erejéig tart. Az üzletek kínálata mennyiségben és elérhetőségben eltérő lehet. A fényképek csak illusztrációk, mintákat mutatnak be. A termékek kis mértékben eltérhetnek a képen látottaktól.