Még több inspiráció

OtthonEgyszerűség és harmónia - skandináv stílus otthonodban

Ha szereted a világos és tágas belsőket, minimál stílussal és funkcionális kiegészítőkkel, a skandináv stílust neked találták ki! A minimalista stílus legfőbb előnye, hogy nagyon sokoldalú és a lakás bármely részén jól mutat. Cikkünkben számos ötletet találsz arra, hogy miként csinasíthatod otthonodat kreatívan ebben a stílusban.

A skanidináv stílusban főként a fehér, szürke, bézs és a sötét árnyalatok dominálnak. Ezek az árnyalatok nagyon jól mutatnak a pasztell színekkel ezért kombinálhatod akár világosszürke ágyneműhuzattal és egy hozzáillő meleg pléddel is! Az éjjeliszekrényre helyezett virágok ellensúlyozni fogják és felélénkítik a pasztell belsőt.

A fényűzés helyett az egyszerűség és a funkciónalitás a cél. Nehéz olyan helyen pihenni, ahol sok zavaró apróság van a látótérben. Tedd el őket egy díszdobozba, így könnyebben rendet tarthatsz, a háloszobád pedig tisztábbnak, rendezettebbnek és tágasabbnak fog tűnni.

Különösen fontos a fény – a skandináv belsők nagyon világosak, mivel az ablakokon nincs nehéz sötétítőfüggöny. Helyettesítheted őket finom, majdnem átlátszó függönyökkel, amelyek áteresztik a szobádba a természetes fényt. Ne feledd, hogy a gyertyák és a lámpások pótolhatatlanok, amelyeket este meggyújtva meghitt, belsőséges hangulatot teremthetsz.

A skandináv stílus közel áll a természethez. Előszeretettel díszítik otthonukat természetes, saját maguk által készített dekorációkkal. Nem kell sokat költened rá, könnyedén elkészítheted magad is!

A folyosó és az előszoban berendezése nem egyszerű feladat. Könnyedén túl lehet zsúfolni. Mit tegyük, hogy ezt elkerüljük, de mégis jól rendezzük be az előszobánkat? Például használj dobozokat polcként vagy cipősszekrényként.
Egy jól megválasztott fényképkeret, feliratos kép, egyszerű lámpás vagy gyertyatartó önmagában is képes feldíszíteni az előszobát.

Sok függ a kreativitásodtól. Berendezheted a lakásod úgy, ahogy a te igényeidnek legjobban megfelel. Új cipős polc? Nem gond - megépítheted magad!

A skandináv stílust a minimalizmus és egyszerűség jellemzi, azonban ez nem azt jelenti, hogy kerülni kell a díszítést.
Ha szeretnénk egy picit színesebbé tenni a otthonunkat, akkor további kiegészítőkkel ezt megtehetjük. A puha párnák, plédek és ágytakarók tökéletes megoldást nyújthatnak – végső soron az a fontos, hogy a lakásbelső funkcionális legyen. A belső díszítés hangsúlyos része a megfelelő világítás is – az egyszerű lámpákon kívül hatalmas választékból választhatsz nálunk különféle mécsesekből, gyertyatartókból és kis lámpásokból – mindez azért, hogy minél több fény jusson a nappaliba. A tárgyak elrendezéséhez használj különböző kosarakat és dobozokat, amelyek lehetnek simák vagy finom geometrikus mintájúak.

Itt nincs helye fölösleges dolgoknak. A kiegészítők – minél egyszerűbbek, annál jobbak. Használati és esztétikai funkciót is be kell tölteniük. Ezért egy skandináv stílusú konyhában gyakran a különböző féle fémdobozok, befőttesüvegek és élelmiszertárolók kerülnek előtérbe, illetve jól jöhetnek a finom mintájú alátétek és tálcák. A természetes anyagok és a világos színek dominálnak, amelyeket időnként fekete vagy színes minták törnek meg. A konyha tehát lehet élénk,
pl.: friss, zöld fűszernövények cserépben és színes cukorkák befőttesüvegekben – ezeknek köszönhetően a konyha élettel teli lesz. Minden főzéshez használatos kellék, például lapát és kanál, általában fából készül. Ily módon nemcsak a skandináv stílusba illenek bele esztétikailag, hanem környezetbarátak és nem karcolják össze a teflon edényt sem.

A hűtőre ragasztasz jegyzetlapokat? Esetleg a konyhapulton hagyod őket? Van számodra egy sokkal hatékonyabb megoldásunk. Nézd meg milyen könnyen és olcsón készíthetsz konyhai üzenőtáblát, amely ideális a teendők és a bevásárlólista rögzítésére. Most már semmiről nem fogsz megfeledkezni!

Bármely erkélynek páratlan dísze lehet mindenféle növény: virágok és kis fák, amelyeket vödör formájú színes kaspókba rakhatsz. A kisebb virágcserepeket tedd a korlátra vagy a falra faládákba, vastag kötélen – eredeti és stílusos benyomást keltenek.

Fontos, hogy jól használd ki az erkélyen a pihenősaroknak szánt területet. Elég egy kis asztal és két szék vagy egy kényelmes pad, és már kész is van a saját kis oázisod.

Különleges ajánlat, amely 2016. február 19-től a készlet erejéig érvényes. A képen szereplő termékek és minták illusztrációk és kis mértékben eltérhetnek a valóságtól.