Még több inspiráció

MódszerekTengernyi játék a PEPCO-ban!
- játékok és strandkellékek

 

Ha nyár, akkor vízpart. Már a legkisebb korosztály is örömét leli a vízben vagy a parton játszható játékokban, de ne feledjük, hogy játék közben egy percre sem szabad szem elől téveszteni a gyermeket! Úgy is együtt a legjobb az időt eltölteni. A PEPCO-ban több ötlettel szolgálunk a biztonságos játékhoz a legkisebbeknek, és a strandoláshoz is hasznos kellékeket és játékokat találsz!

 

Ne felejts otthon semmi fontosat! Pakold be a táskába a naptejet, strandruhát, ásványvizet, és természetesen egy nagy strandtörülközőt.

 

 

A víz a kicsiknek nem csak kiváló játéklehetőség, de a fejlődésüket is elősegíti. Még az egyszerű fürdés is sok örömet okozhat, ha betartunk minden biztonsági szabályt.

 

Az anyuka a kicsit, megfelelően alátámasztva a hátánál, a vállánál és a buksijánál óvatosan úsztathatja a víz felszínén. Ez segít a kicsinek megbarátkozni a vízzel. Fontos, hogy az anyuka nyugodtan viselkedjen, és finoman bánjon a csöppséggel, így a picúr nem fog félni a víztől. Sőt, szívesebben fog benne játszani, és az is lehet, hogy hamarabb megtanul úszni.

 

 

Szemünk fénye számára ezek a hónapok nagyon izgalmasan telnek. Ilyenkor szívesen pancsol  a vízben. A PEPCO játékok nem csak a mindennapi fürdés során válnak be, hanem nyáron, a szabadtéri kismedencékben is. Közben ne feledkezzünk meg a gyermek bőrének megfelelő védelméről sem. Nem szabad, hogy túl sokáig legyen kitéve a nap sugarainak, mert bőrüket különösen fenyegeti a leégés. A magas fényvédő faktorú krém használata éppen ezért különösen fontos! A vízi játékok kínálata igen széles: választhatunk vizimalmot, úszó állatkákat, tengeralattjárókat és rengeteg más fröcskölő-bugyborékoló kelléket, amelyek garantáltan lekötik a gyermek figyelmét. 


 

Ebben az életkorban a gyermekek jellemzően rajonganak a vízért. Örömmel dobálnak bele a medencébe mindent, amit csak lehet. A legjobb színes labdákat adni nekik, amelyek fennmaradnak a vízen - a látvány igazán lenyűgöző lesz! Nagyon jó játék a különböző edények megtöltése vízzel, majd a víz visszaöntögetése a medencébe is. Palackok, vödrök, formák - ebben a korban minden játéknak számít. Ne feledkezzünk meg a vízi játékok sztárjáról, az öntözőkannáról sem!


 

A néhány éves gyermeket folyamatos felügyelet mellett már nyugodtan be lehet ültetni egy langyos vizű kismedencébe. A biztonságot fokozandó karúszót is mindig tegyünk a a csemeténkre. Ha elég volt a vízből, kiváló ötlet például detektívesdit játszani: nagyon izgalmas játék lehet, ha együtt próbáljátok felismerni a homokban hagyott nyomokat. Egy öntözőkannával és néhány homokkal összepiszkolt játékautóval nyithattok egy apró autómosót is! És ha már a homoknál tartunk... fantasztikus homokrajzokat is  készíthettek. Nem kell más, mint egy bot, néhány kellék - pl.: napszemüveg, állatfigura, műanyag kupakok- és persze elengedhetetlen az élénk fantázia!

 

Minél idősebb a gyermek, annál többet kisérletezik homokból való építéssel és annak elárasztásával. Ehhez jönnek még a legkülönbözőbb formájú és színű formák. Így a játék sosem ér véget. Az idősebb gyermekek is szívesen játszanak a különböző felfújható játékokkal és matracokkal.

 

Együtt nagyszerűen lehet játszani! A közös vízi játék az idő eltöltésének az egyik legjobb módja a kertben, a tó- vagy tengerparton. Fejlesztik a gyermek képzelőerejét, miközben rengeteg örömet okoznak. Ne várjatok tovább - itt az ideje a pancsolásnak!