Még több inspiráció

GyermekBármelyik gyerekből válhat zseni! Nézd meg, hogyan fejlesztheted gyermeked tehetségét!

Minden szülő úgy gondolja, hogy az ő gyermeke a legokosabb és a legtehetségesebb a világon. Mégis, gyakran nem tudják megmondani, hogy szemük fénye konkrétan miben is tehetséges. Ezért érdemes megismerni az intelligencia különböző típusait!  Így kiderülhet, hogy gyermekünk melyik típusba sorolható, és miként tudjuk támogatni, hogy adottságait minél jobban kibontakoztathassa!

Válaszd ki az ábra segítségével, hogy gyermeked milyen tulajdonságokkal rendelkezik, majd fedezd fel, hogyan fejlesztheted ezeket a képességeit! 

 

 

Honnan lehet felismerni? 

A gyermeked hamar elkezdett beszélni, és azóta be sem áll a szája? Már elkezdett olvasni és egymás után falja a könyveket? Szeret meglepni az újonnan tanult szavakkal, és néha az az érzésed, hogy fejből tudja az egész szótárat? Szeret álmodozni, és fantáziadús történeteket mesélni? Nem kell aggódnod! Ez azt jelenti, hogy fejlett szóbeli intelligenciával bír. 

 

Hogyan lehet támogatni?  

Olvass a gyermekednek minél többét, és bíztasd, hogy tanuljon meg önállóan olvasni. Ne csak esti mesét olvass neki, hanem különböző témájú oktató könyveket is, és bíztasd írásra, szójátékokra! Így fejlesztheted képzelőerejét és szókincsét is!

 

 

 

Honnan lehet felismerni? 

Gyermeked mindig jól tájékozódik bármilyen terepen. Pillanatok alatt megragad a fejében a hely térképe, és képes is papírra vetni. Részletesen leírja az utat az iskolába vagy a nagymamához, kiváló navigátor a családi kirándulások alatt, és nagyon érzékletesen be tud mutatni bármilyen helyet vagy helyzetet.

 

Hogyan lehet támogatni?  

A gyermeked mindenekelőtt képekben gondolkodik, és szórakoztatja a minták és színek találkozása. Ideálisak lesznek számára a színezők, és a kézügyességet igénylő játékok, hiszen ezek fejlesztik a plasztikus és térbeli képességeit is.

 

Play-doh gyurma, Jégvarázs, szánkós kaland készlet - 3590 Ft

Play-doh gyurma, kapható: pizza, gyümölcsök, szendvics, édesség - 1490 Ft

 


Játékok, amelyek gyermeked vizuális intelligenciáját fejlesztik:

 

Színezők fejtörőkkel, 400 oldal, kapható: Tavaszi feladatok vagy Ezernyi fejtörő - 1090 Ft


 

Honnan lehet felismerni? 

Egy kis analitikussal élsz egy fedél alatt, aki logikus megoldást talál minden kérdésre, és minden új játékot rögtön darabjaira szed? Nagyon szereti a számokat és a fejtörőket, és nem riasztják vissza a kirakók vagy az összerakós játékok? Végtelen türelemmel és kitartással bír, és ha valami problémára vagy feladatra bukkan, nem nyugszik, amíg meg nem találja a megoldást?

 

Hogyan lehet támogatni?  

A gyermeked imád gondolkodni és elemezni, ezért olyan játékokat adj neki, amely ezt megkövetelik tőle: kirakókat, összerakós- és memóriajátékokat. Minél jobban kell koncentrálnia a játék során, annál elégedettebb lesz, és annál jobban fejlődik a tehetsége.

 

 

 

 

 

Honnan lehet felismerni? 

A gyermeked imád táncolni, dúdolni, és mindennel zenélni, ami csak a keze ügyébe kerül? Hamarabb kezdett dudorászni, mint beszélni, és már a bölcsőben is a zene ritmusára hintázott? Nagyszerű! Valószínűleg egy kis sztárt nevelsz!

 

Hogyan lehet támogatni?  

Ne feledd, hogy az ilyen gyermekek rendszerint nagyon érzékenyek. Imádnak mások előtt tündökölni a tudásukkal, de könnyen méregbe gurulnak, ha valami nem sikerül. Ezért nagyon sok türelemmel fordulj hozzájuk, hiszen te vagy az első közönségük. Ennek azonban nem kell passzív szerepnek lennie – énekelhettek, zenélhettek, vagy akár táncolhattok is együtt. Ez nagyszerű szórakozás az egész család számára!

 

 

 

 

Honnan lehet felismerni? 

A csöppség nem képes megülni egy helyben, és folyton mozgásban van? Nem bírsz vele lépést tartani, és úgy érzed, hogy az életed egy véget nem érő futóverseny? Semmi baj, hagyd, hogy kitombolja magát! Az ilyen gyermek egyáltalán nem hiperaktív, egész egyszerűen kivételes mozgás igénnyel bír. A mozgás pedig végső soron maga az egészség!

 

 

Hogyan lehet támogatni?  

Hagyd, hogy kitombolja magát, és elfáradjon. Adj neki olyan játékokat, amelyek fizikai aktivitást követelnek meg, ideális esetben a szabad levegőn! Gyermeked nagyon boldog lesz, Te pedig pihenhetsz egyet, ahelyett, hogy folyton utána szaladgálnál.

 

Lányka ruha, mintás, hátul masnival, fekete vagy neonrózsaszín színben, 128-164 cm - 1490 Ft

Póló fiúknak, pamut, mintás, szürke vagy kék, 98-128 cm - 720 Ft

Focis készlet, kapu hálóval, 120 cm hosszú, gumilabda és pumpa - 2890 Ft


 

Focilabda, kétrétegű, fekete-fehér, illetve piros-fehér - 1090 Ft

Sporttáska, mintás, különböző színekben, 50 x 28 x 21.5 cm – 1490 Ft

 

 

 

Honnan lehet felismerni? 

A gyermekednek annyi barátja van, hogy nem tudod megjegyezni a nevüket? Mindenki ismeri, és állandóan játszani hívják? Pillanatok alatt épít kapcsolatokat bárhol és bármilyen helyzetben? A szomszédok mindig mosolyognak, ha meglátják, és édességgel kínálják? Ez azt jelenti, hogy átlagon felüli szociális érzékkel bír, és szokatlan tehetséggel rendelkezik, mellyel képes összehozni az embereket! Ez tényleg értékes tulajdonság!

 

 

Hogyan lehet támogatni?  

Ahelyett, hogy otthon fognád a gyermeket, bátorítsd, hogy menjen emberek közé - így lehetősége lesz új kapcsolatokat építeni, és a többi gyerekkel játszani. Vegyél neki olyan játékokat, amelyeket meg lehet osztani másokkal, így mindig a barátaival lehet!

 

Póló fiúknak, csíkos zsebbel, szürke vagy sötétkék, 128-164 cm - 1090 Ft

Felső fiúknak, pamut, mintás, kék vagy lime színben, 98-128 cm - 590 Ft

Short fiúknak, kötött anyagból, felirattal, szürke vagy sötétkék, 128-164 cm - 1090 Ft

Tollaslabda készlet gyermekeknek, rövidnyelű ütők és színes labda a készletben - 720 Ft

Kétszemélyes játék, tépőzáras labda és két ütő - 720 Ft

 

 

Honnan lehet felismerni? 

A csöppség legfiatalabb éveitől kezdve képes beszélni róla, hogy mit érez, és mire van szüksége. Képes arra koncentrálni, amit csinál, nagyon önálló, és nem mindig avat be a dolgaiba. Nem kell aggódnod - ez azt jelenti, hogy individualista, aki képes magáról gondoskodni.

 

Hogyan lehet támogatni?  

 Ahelyett, hogy a másokkal való játékról győzködnénk, támogasd a tehetségét, és bíztasd, hogy megismerje a saját érzéseit. Például javasolhatod neki, hogy írjon naplót, ahol lejegyezheti a történeteit és gondolatait. Ez lehetővé teszi, hogy a gyermek jobban megismerje a saját érzéseit, és alkalomadtán az írói vénáját is fejlesztheti.

 

 

Tehetséges gyermek szülőjének lenni nem egyszerű feladat, és néha sok munkát és erőt igényel, de ne feledd el, hogy termékeinkkel ebben is támogatunk! :)

 

Források eredeti nyelven:

  1. https://www.dziecirosna.pl/szkola/rozwoj/rozwin_geniusz_swojego_dziecka.html
  2. http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/jaki-rodzaj-inteligencji-przewaza-u-twojego-dziecka.html

 

A bemutatott tavaszi kínálat elérhetősége üzletenként változhat. A képek csak illusztrációk és véletlenszerű termékmintákat mutatnak be, és csekély mértékben eltérhetnek a valóságtól.