Még több inspiráció

DivatHogyan öltözzünk fel az alakunknak megfelelően?

Valamennyien jól szeretnénk kinézni, minden bizonnyal te is. Mindez lehetséges, függetlenül az alakodtól illetve a hordott ruhamérettől. Elég csak kiválasztani a megfelelő szabást és a ruhák színét. Segítenek csalhatatlan trükkjeink is, amelyekkel elfedheted alakod kevésbé előnyös pontjait.

 

Milyen típus vagy?

 

Hogy megfelelően válogathasd meg ruházatodat, mindenekelőtt választ kell találnod arra, hogy milyen alaktípusba tartozol. Legjobb ezt csak fehérneműben, a tükör előtt megvizsgálni. Akkor pontosan kiderül, hogy melyik alaptípust veszi fel tested körvonala: a homokóra, a körte, az alma vagy az eper formáját. Hogyan ismerjük fel?

A legfontosabbak az arányok.

 

 

 

Ha már tudod, melyik típusba tartozol, előreléphetsz az alakod stilizálásához. Hogyan csinálják a sztárok, hogy mindig tökéletesen néznek ki? Trükköket alkalmaznak, hogy kiegyenlítsék alakjuk felső és alsó részének arányát.

Nemcsak a ruha fazonja, de az anyaga és a színe is számít. Emlékezz, hogy a világos színek remekül bejönnek, ha vidámmá akarod tenni a szerelésed, de ne használd a tested olyan pontjain, amelyeket nem tartasz kimondottan tökéletesnek. Ott a sötét színek jönnek jól, amelyek eltűntetik az apró részleteket. A minták is nagyon fontosak: A vízszintes csíkok és nagy nyomatok szélesítenek, a függőleges csíkok és apró minták pedig karcsúsítanak. Nem szabad a kiegészítőkről sem megfeledkezni, sokat segítenek!

Homokóra

 

Ha ilyen alakod van, szerencséd van - ez a legarányosabb. Olyan ruhákat is felvehetsz, amelyek kiemelik az alakodat, de nem szabad túlzásokba esned. Válassz bátran az alakodat követő szabást, de figyelj arra, hogy ne simuljanak rád nagyon. Kerüld a mell alatt húzott ruhákat és felsőket, a cargo nadrágokat és a vékony ruhaujjakat. A legjobban a kardigánok, térd alá érő ruhák és szoknyák, leginkább a ceruzaszoknyák fognak állni. Ha nadrág, akkor csak egyenes. Ha telt kebleid vannak, mondj le az ottani díszekről: kokárdákról, zsabókról, zsebekről.

 

Körte

 

 

A körte számára az a legfontosabb, hogy a figyelmet elterelje a test alsóbb részeiről. Ezért ne végy fel szűk alsó részeket. A legjobbak az A-vonalú szoknyák és a most nagyon divatos trapéznadrágok lesznek. Mindenképpen sötét színben és lehetőleg erős széllel. A melleket lehet nagyobbítani zsebekkel és fodrokkal, a vállakat pedig húzott vállvarrással vagy blézerekkel. Ehhez az alakhoz jól passzolnak a klasszikus ingek is. Kerüld a kontrasztos anyagok használatát a csípőn, fölösleges odairányítani a figyelmet.

 

Alma

 

 

Az alma igyekezzen optikailag karcsúsítani az alakot, és a derékbőséget csökkenteni. V-kivágású vagy övben ráncolt felsőket válassz. A borítékmintában átkötött felsők is jó választások lehetnek. A legjobbak a mell alatt húzott tunikák és ruhák. Ha szeretsz nadrágban járni, válassz egyenes szárú fazonokat, amelyek kiemelik vékony lábaidat. A világért se vegyél vízszintes csíkos ruhát, vagy nagyon bő ill. nagyon szűk ruhákat, hiszen csak az alak hiányosságait emelik ki. A te adu ászod egy hosszú kendő vagy egy könnyű sál. Amely könnyedén lelóghat combig - kihúzza az alakot és eltakarja a hasat.

 

Eper

 

 

Ha eper alakod van, igyekezz a széles vállakat eltakarni, és a keskeny csípőt szélesebbnek feltüntetni. Ebben segítenek a szélesebb aljú szoknyák és ruhák, amelyek szélesítik a test neuralgikus pontjait, és nagyon nőies megjelenést kölcsönöznek. Ha farmert választasz, mindig azokat keresd, amelyeken plusz díszek vannak vagy világosabb kőmosás az első és hátsó zsebeknél. Mindenképpen kerüld el a válltöméses felsőket, csónakkivágásokat, trikókat és ceruzaszoknyákat. Kontrasztokra épülő szetteket is összeválogathatsz - világos vagy mintás alsókhoz sima, sötét felsőket.

Az, hogy nem ideális az alakod, nem jelenti azt, hogy nem nézhetsz ki divatosan. Fogadd meg tanácsainkat, és biztosan hamarosan észreveszed ismerőseid meglepett tekinteteit.